5e RAM-Lenterit

7 mei 2017

Nadat we 4 jaar pech hadden met de Lenterit door slecht weer of barre weersvoorspellingen alsmede concurrentie van andere toertochten, was er dit jaar gerechtigheid!
Eindelijk een dag met redelijke temperatuur en veel zon. En dat sprak bijna 100 motorrijders aan om mee te doen met de Lenterit
Al vanaf 9.30 uur arriveerden de rijders en rijdsters om in te schrijven. Er waren zelfs rijders uit Friesland die eerst het noordelijk deel van de route reden, dan in Raalte inschreven en daarna het gedeelte op de Veluwe reden. Ook was er zelfs een groepje uit Rijswijk (bij Den Haag) die al 140 km. hadden gereden voordat ze in Raalte aan de tocht begonnen!

Enkele RAMMERS vertrokken al vroeg om de afstand van 225 km. te rijden. Na de nieuwe YAMAHA MT 09 van Piet den Ambtman te hebben bewonderd, vertrokken we om 10.30 uur. Wij reden de 150 km. rit met een groep van 17 RAM-leden. Via binnenwegen en langs het Zwarte water kwamen we bij Zwartsluis waar we eerst een grote ronde door de weerribben reden.

Daarna in Zwartsluis de koffiestop met appelgebak, alhoewel Ronald gelijk een broodje gehaktbal bestelde! Daarna het deel, via de Kamper zeedijk ( stond daar een snelheidscontrole? Afwachten maar….) de brug bij Kampen over en toen de Veluwe op, langs Elburg binnendoor naar Epe en terug naar de IJssel, met het pontje over naar Wijhe en terug naar Raalte.