Avondtoertocht

1 augustus 2019

Avondtoertocht 1 Augustus 2019

Het is weer Donderdag en de eerste van de maand. Volgens de “normale“ RAM regels is er een avond rit maar er heerst nogal wat onzekerheid.
Richard had gelezen dat er een rit zou zijn op 6 augustus . Gestrekt met de beleving dat er altijd een route wordt gestuurd zette hij zijn vraag in de app groep, Frits was zo vrij om dit te klaren . Het is altijd de 1e donderdag van de maand, om 19:00 uur vanaf domineeskamp met een volle tank, en de routes worden niet altijd gedeeld. Belangrijk is om achter je voorganger aan te rijden en bij afslagen ff je maat in de spiegel te zoeken.

Vanaf 18:45 uur kwamen de eerste rijders al aanrijden, gestaag werd de groep groter. Leuk om te zien dat er ook 2 nieuwe gezichten [Red. Gastrijders] bij waren , Sieb en Ricardo (als ik het goed onthouden heb), de groep groeide tot 14 personen.
Stipt om 19:00 uur werden de motors gestart en de eerste meters werden ingezet. Bertus Vrielink reed vandaag voorop en zoals het deed vermoeden wist hij ons allen weer te verrassen met een mooie route. Het begon wel met een kleine breuk van de groep op de Acacialaan, doordat de stoplichten tegen werkte maar Martin wachtte de 2e groep al netjes op bij de rotonde Heeten. Bij de afslag Pleegste was de groep weer compleet en kon de rit weer verder gaan.

Wederom werden er weggetjes bereden die voor de meerdere personen onbekend waren ( vooral voor ondergetekende ). Van Heeten binnendoor vloeiend rijdend over de boeren weggetjes achter de regenbui aan, maar nooit een druppel vangend. Na ruim 15 minuten werd het volgende dorpje aangedaan Wesepe ! EUUUHHH dat zal je wel denken dat ligt naarst elkaar, maar dat geeft wel aan dat Bertus een echte routeplanner is. Allemaal dorpjes en gehuchtjes werden gevonden, via Loo, Zuid Loo, Oxe, Kring van Dorth ging de rit richting Dochteren. Geen idee dat dit allemaal bestond.

Martin wist vandaag weer iets unieks te spotten. Op een achteraf weggetje bij een boerderij was een grote bult zand van wel een meter of 5 hoog. Dit op zichzelf niet echt iets vreemds maar wel dat er een paard bovenop stond. Vervolgens ging de rit richting laren, dus eigenlijk de weg terug . Via Okkenroek en Lettele kwamen we steeds dichter weer bij Raalte. Even bij Heeten nog tussendoor via Schoonheetense weg en Raalte is weer bereikt. Ook hier wist hij nog mensen te verrassen door langs het kanaal niet naar Zwakenberg te gaan voor de “normale” afsluiting, maar door te rijden langs het station. Zwakenberg is gesloten en er werd bij Tivoli aangelegd.

Klinkt dus als een goed georganiseerde rit, en Ja dat was het ook. Iedereen heeft genoten, 2 uur lang in een landelijke en bosrijke omgeving één zijn met je motor. Als afsluiter een drankje en de groep ging daarna huiswaarts. Al met al weer een geslaagde avond.

Volgende rit is op 11 Augustus een lange toertocht van 350 km.

Groet Ronny Wolfkamp.

Meest recente berichten