BATTLE OF THE KINGS 2019

26 januari 2019

H-D OUDE MONNINK MOTORS GAAT STRIJD AAN IN BATTLE OF THE KINGS 2019

De Battle of the Kings is de ultieme Harley-Davidson® dealer custom bike build-off. Dit jaar gaat de competitie zijn vijfde jaar in en opnieuw is het strijdtoneel groter en spectaculairder, met ruim 200 officiële H-D dealers uit 30 landen die met hun creaties de strijd met elkaar aangaan. En dit is de eerste keer dat de Hengelose H-D dealer Oude Monnink Motors er bij is en hij pakt meteen uit met een fantastische creatie! Met hun unieke kruising tussen een racer en een bobber, op basis van een Harley-Davidson Sport Glide, verwachten zij hoge ogen te gooien.

Ieder model als basis.
In tegenstelling tot eerdere edities zit er dit jaar geen beperking op de mogelijke basismotor: iedere machine uit de Harley-Davidson modellen line-up mag als basis dienen. Vervolgens mag maximaal de helft van de cataloguswaarde van die motorfiets als customization budget worden ingezet. Enige resterende voorwaarde is dat het eindresultaat straatlegaal moet zijn. Over de inspiratie die het team van Oude Monnink Motors had voor deze build is Richard Oude Monnink kort en bondig: ‘We wilden gewoon iets heel gaafs bouwen! We zijn bij elkaar gaan zitten en kwamen al snel op het idee van een racer met bobber-invloeden. Of een bobber met race-invloeden, het is maar hoe je ernaar kijkt. Het was in ieder geval direct duidelijk dat we buiten de bestaande conventies wilden werken.’ Zo kreeg de standaard Sport Glide een sportieve update, met onder andere clip-ons, een custom achterspatbord en een gecustomizede tank met geintegreerde km teller en voorspatbord. De accu werd verplaatst, zodat het blok beter zichtbaar werd in het frame. De bedrading werd verlegd, de machine kreeg spaakwielen en banden met race compound , solo seat , LED verlichting rondom ook de richtingaanwijzers met remlichten zijn zeer gedetailleerd en verstopt en een zelf gemaakt uitlaatsysteem enz enz. Er kwamen componenten uit verschillende H-D onderdelen en accessoires collecties, zoals voetsteunen en handvatten uit de Defiant collectie en blok covers uit de Dominion collectie. Tenslotte kreeg de creatie als finishing touch een race-lakschema in Gulfblauw en oranje. Richard Oude Monnink: ‘Het resultaat is 100%

Teamwork van Frank Buis, Koen Noorman, Pascal Schulte, Kevin Smit, Bas Oude Monnink en Richard Oude Monnink. En wij zijn heel erg trots op onze : “Signature ”

Nog een weg te gaan.
Voordat Oude Monnink Motors zich tot Custom King 2019 kan laten kronen heeft hun racer/bobber nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen.

Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

Bekijk de creatie van Oude Monnink Motors hier. Onder de indruk? Vergeet dan vooral niet te stemmen. https://customkings.harley-davidson.com/nl_NL/bike_detail/61

Authorized Harley-Davidson dealer
Oude Monnink Motors B.V.

Al 50 jaar kwaliteit met Passie.

Rientjesoven 18, 7621  HG Borne/Hengelo The Netherlands.
Tel: 074-2040740