Dobbelsteenrit 2016

3 juli 2016

Vandaag de Dobbelsteenrit nieuwe stijl gereden, ditmaal georganiseerd door MTC Dalfsen

Wij zijn gezamenlijk vertrokken vanaf de Domineeskamp met zes personen, na aankomst in Dalfsen werden we ontvangen met een kop koffie en daarna werden de groepen samen gesteld van de aanwezige deelnemers en werd uitgelegd wat de bedoeling was (een fotopuzzeltocht).

Je krijgt foto’s met een vraag er bij en een straatnaam en dan is het de bedoeling om de vraag te beantwoorden die op de foto staat op de betreffende weg, dus 1 navigatie in de groep is wel een must.

Onze groep is vertrokken als laatste en reden hem achterste voren om te voorkomen dat we als groepen achter elkaar gaan rijden.

Het is echt anders en niet te vergelijken met de Doppelsteenrit oude stijl en zeker voor herhaling vatbaar, het zoeken naar het antwoord is toch wel moeilijker dan ik had gedacht, onderweg werd er van voorrijder gewisseld na iedere vraag zodat een ieder een keer aan de beurt is geweest.

Bij terugkomst werden wij ontvangen met drinken en waren er verschillende spelletjes opgezet waar ons kunnen op de proef werd gesteld en werden de hamburgers opgediend en dan kon je nog gezellig met elkaar kletsen over van alles en nog wat.

Het is heel wat anders dan de oude Dobbelsteen rit en is zeker voor herhaling vatbaar, het was erg gezellig en er zit geen wedstrijd element in en gezelligheid is troef.

MTC Dalfsen bedankt voor de organisatie ik vond het super en een aanrader voor een ieder die er niet is geweest.

Groet Tonny Wolkorte,

RAM Raalte.

Meest recente berichten