Oude Monnink Motors winnaar Battle of the Kings Benelux

27 februari 2019

HARLEY-DAVIDSON BENELUX B.V. – PERSBERICHT

(Rijswijk, 18 februari 2019) Harley-Davidson dealer Oude Monnink Motors uit Borne (Hengelo) mag zich de trotse winnaar noemen van de Battle of the Kings custom competitie in de Benelux. Uit de negen creaties die door deelnemende dealers uit Luxemburg, België en Nederland waren ingezonden, kozen het publiek en de jury de inzending van Oude Monnink tot onbetwiste winnaar. Hun kruising tussen een racer en een bobber, op basis van een Harley-Davidson Sport Glide, overtuigde op alle fronten.

Duidelijke winnaar
Juryvoorzitter Bart Verhoeven: ‘De creativiteit, het afwerkingsniveau, de attitude; alles aan deze custom is van bijzonder hoog niveau. Het stemmende publiek dacht er zo over en ook als jury waren wij het er vrij snel over eens. Oude Monnink Motors is de terechte winnaar van de Benelux. Wij wensen ze alle geluk op de wereldwijde finale showdown, in november op de EICMA.’ Richard Oude Monnink is heel blij met de verkiezing: ‘Dit is de eerste keer dat we meedoen. We wilden met zijn allen iets heel gaafs neerzetten en wij vonden dat ons dat gelukt was. Dan is het natuurlijk heel mooi als zowel het publiek als de jury dat met je eens zijn. Het resultaat is 100% teamwork van Koen Noorman, Pascal Schutte, Kevin Smit, Gert Wessels, Frank Buis, Bas Oude Monnink en mijzelf. We zijn er heel erg trots op en we verheugen ons op de finale!’

Battle of the Kings
De Battle of the Kings is de ultieme Harley-Davidson® dealer custom bike build-off. Dit jaar beleeft de competitie zijn vijfde editie en opnieuw is het strijdtoneel groter en spectaculairder, met ruim 200 officiële H-D dealers uit 30 landen die met hun creaties tegen elkaar strijden. In tegenstelling tot eerdere edities zit er dit jaar geen beperking op de mogelijke basismotor: iedere machine uit de Harley-Davidson modellen line-up mag als basis dienen. Vervolgens mag maximaal de helft van de cataloguswaarde van die motorfiets als customization budget worden ingezet. Enige resterende voorwaarde is dat het eindresultaat straatlegaal moet zijn. De standaard Sport Glide van Oude Monnink Motors kreeg een sportieve update, met onder andere clip-ons, een custom achterspatbord en een gecustomizede tank en voorspatbord. De accu werd verplaatst, zodat het blok beter zichtbaar werd in het frame. De bedrading werd verlegd, de machine kreeg spaakwielen en banden met race compound en een zelf gemaakt uitlaatsysteem. Er kwamen componenten uit verschillende H-D onderdelen en accessoires collecties, zoals voetsteunen en handvatten uit de Defiant collectie en blok covers uit de Dominion collectie. Tenslotte kreeg de creatie als finishing touch een race-lakschema in babyblauw en oranje. Met de winst in de Benelux heeft Oude Monnink Motors een grote stap gezet richting het einddoel: de kroning tot Custom King 2019. In november is de grote finale op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te zien zijn.

Bevestiging
Martin Mulder, Country Manager H-D Benelux, is blij met de inzendingen en de uiteindelijke winnaar. Hij vertelt: “Al 116 jaar loopt Harley-Davidson wereldwijd voorop in customization en dat zie je vooral terug bij onze dealers. Daar zit een enorme hoeveelheid kennis, vakmanschap en creativiteit. Deze editie van de Battle of the Kings bewees dat eens te meer. De inzendingen van de negen deelnemende Benelux-dealers waren van bijzonder hoog niveau en de creatie van Oude Monnink Motors is uiteindelijk tot de verdiende winnaar gekroond. Namens H-D Benelux feliciteer ik het team van Oude Monnink Motors van harte met hun geweldige creatie en ik wens ze alle succes in Milaan.’

Over Harley-Davidson Motor Company®
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com.

Meest recente berichten