Verslag Hemelvaartsdagrit

14 mei 2015

Traditiegetrouw houd de RAM met Hemelvaart een lange toertocht waarbij we om 07.00 uur vertrekken.

Helaas was er 1 deelnemer uit Heino die dacht dat het vertrek 07.30 uur zou zijn, maar na voor de zekerheid toch maar even op de site gekeken te hebben, kwam hij met spoed naar Raalte. Ook Jos en Els hadden opstartproblemen althans, hun motoren wilden niet starten.

Met hulp van andere Heinose motorrijders (kun ie mooi helpen drukken) kwam alles toch in beweging en konden we richting Brabant. Vanaf Deventer eerst een flink stuk snelweg,( ja binnendoor is mooier maar dan moet je diverse pondjes over en dat kost geld en veel tijd). In Brabant gingen we de snelweg af en ergens tussen Grave en St. Michielgestel werd er een pauze gehouden bij een pleintje met een muziekkapel. Gelukkig voelde niemand zich aangesproken om hier een zangvoordracht te gaan houden ( misschien omdat het nog vroeg was!). Iedereen haalde zijn meegebrachte koffie, thee, broodjes en zelfs gekookte eieren incl. snufje zout tevoorschijn en met een meegebrachte theedoek werd een tafeltje gedekt. Er werd zelfs een bloemetje voor de voorzitter geplukt.

Hierna weer verder door het Brabantse land. Met Hemelvaart waren niet alle benzinestations open en waar we wel konden tanken waren wel veel dieselpompen maar slechts een enkele benzinepomp.       Bij een tankstop was er nog een rijderswissel!       Ben Knopert ging weer naar huis maar zijn plaatst werd ingenomen door Emiel Knopert (wel op zijn eigen motor)       zo bleef er toch een Knopert uit Raalte meerijden!       ( ik ben benieuwd hoe de punten hier verdeeld worden)       Om 7.00 uur was het nog fris maar tijdens de lunchpauze was het heerlijk weer om buiten te eten.       Het menu was wel iets anders dan in Salland maar een Boerenuitsmijter smaakt net zo goed als een Boerenomelet!       Tijdens de luchpauze hebben we wel een aantal fietsers gezien maar de Sallandse traditie van dauwtrappen met hele groepen fietsers zijn we hier niet tegengekomen.       Na een grote ronde door Brabant ging het via de snelweg weer naar Raalte. Vanaf Deventer was het blijkbaar ieder voor zich maar hier kon ik natuurlijk het laatste stukje zelf wel plannen.

Bij Zwakenberg was het, net als de hele toertocht ook een gezellige sfeer en werd alles nog uitgebreid besproken . Ook gastrijder Arthur vond het een mooi ritje.

Ben Bril, bedankt voor de toertocht!

Frank Tielbeek