Hemelvaarttoertocht

21 mei 2021

Hemelvaarttoertocht 13 mei 2021

Eerst even tanken, dus op tijd van huis en mooi op tijd op de Domineeskamp.

John stond al klaar met ingeladen route, uitgezet met Kurviger. Het is licht bewolkt en voor ’s middag was er regen voorspeld ten zuiden van de A-1.. Strak om 09.30 uur vertrek voor de Hemelvaartstoertocht 2021 met een 15-tal liefhebbers, inclusief kennis van Anton.
Vanaf het terrein richting kanaal, het industrieterrein, Wechelerweg naar Schoonheeten. Het is nog een beetje fris maar de verwachtingen qua temperatuur zijn goed. Links en rechts in het Sallandse overal  ontluikend groen aan de bomen en fris gras in de weilanden. De eerste snit ligt hier en daar al klaar of komt je tegemoet in de silagewagen. Langs de weg veel bloeiend spul. Een prachtig gezicht. Verder richting Holten, de provinciale grens over de Achterhoek in. Na een uurtje komt de zon er steeds meer door.

Een stop stond gepland bij Hoog Keppel direct na de brug over de Oude IJssel. Mooie locatie. Tot dan toe prachtige smalle bochtige weggetjes, velen niet onbekend. Het was nog rustig op de weg. Hier en daar wat fietsende en rustende dauwtrappers. Na een bakje koffie verder richting Wehl – Duiven en met het Looveer de Nederrijn over naar Huissen. Inmiddels is het drukker geworden. Fietsers, auto’s en uiteraard motoren. Onderlangs Arnhem over de dijk langs richting de Betuwe.

Omstreeks 13.00 uur bij  ’t Veerhuis, stop voor de lunch. De locatie was er prima op ingericht…veel plek maar, naar huidige maatstaven,  ook veel mensen. Gelukkig  nog plaats voor ons. Goed dat John vooraf even had gebeld. De zon is nu volledig doorgebroken en het werd zowaar zelfs warm.

Na een goede lunch de route vervolgend via het veer Opheusden-Wageningen weer de Nederrijn over, klein stukje door de provincie Utrecht om af te buigen richting Barneveld. Ondertussen tweemaal de Betuwelijn overgestoken. Op een kruising in de buurt van Wekerom werden wij door de politie teruggestuurd. De kruising was afgezet vanwege een verkeersongeluk. John loste dit prima op. De route was dermate lang dat zelfs een tweede tankstop, nu in Wekerom, noodzakelijk, was. Vervolgens richting Garderen, de Veluwe over om uit te komen op de IJsseldijk bij Terwolde. In Deventer langs de Welle, waar op de IJsselkade het kampioenschap van GA gevierd werd. Een klein festivalletje, zag er gezellig uit. Inmiddels is de groep opgesplitst in tweeën. Piet nam de kop bij groep twee. Via Diepenveen binnendoor De Eikelhof over naar Raalte naar Zwakenberg.  Laatste stuk weg was nat, het leek behoorlijk geregend te hebben. Wij hebben dus geluk gehad. Groep “1” bleek er nog niet te zijn. Nogmaals een tankstop gehad. Nog even nababbelen en snel een drankje want ..om 18.00 is het Schluß.

John bedankt voor het uitzetten en voorrijden.

Allemaal bedankt voor de gezelligheid, Gerard.

Meest recente berichten