Hemelvaarttoertocht

30 mei 2019

Hemelvaarttoertocht 30 Mei 2019

In alle vroegte ging m’n wekker. Eigen schuld haha, ik wou zelf graag mee toeren. Even spieken uit het raam, droog…dus mooi er uit en klaar maken voor de lange tocht richting, en door Duitsland.
Aangekomen rond kwart voor 7 in de ochtend bij Domineeskamp, was ik niet de enige, maar ook nog niet de laatste. In totaal zouden we vertrekken met zijn achten.

07:00u, off we go.
Zo richting Holten, Goor, Boekelo, Usselo en Buurse bij Haarmühle de grens over Duitsland in. Daar in Haarmühle op een parkeerplaats ons zelf meegenomen ontbijt cq koffie. Haha, vol met m’n bakkus in beeld.
Na de koffie weer door en via mooie binnendoor weggetjes richting Ochtrup, via Wettringen, Neuenkirchen en Mesum, waar we op de terugweg weer doorheen zullen komen, naar Emsdetten.
Daar weer allemaal mooie wegen en natuur. Van daaruit gelijk door naar Ibbenbüren, alwaar we het Motorrad-Museum bezochten. De koffie werd vers gezet en we lieten al het moois aan ons voorbij gaan. Motoren van ongeveer bj. 1902 tot, jawel…een heuse GoldWing GL1000 van bouwjaar 1977, hahaha.

Na het bezichtigen van al dit moois, er stonden er zelfs nog een aantal te koop, gingen we verder naar Tecklenburg, Leden en Nartup-Hagen, alwaar we een tankstop maakten. Helaas door storing in het hele dorp (de beste man had gebeld met de bank o.i.d.) konden we niet pinnen, dus alleen maar contant. Gelukkig was dit voor niemand een probleem.

Na de tank, en peuken pauze het vervolg weer een stukje verder het mooie Duitsland in naar Lienen. Dat was het verste punt Duitsland in en toen via nog meer mooie weggetjes weer terug via Kattenvenne en Lengerich zo langs het Dortmund-Ems kanaal naar Riesenbeck en Mesum, waar we ook eerder doorheen kwamen en de weg kruisden. Hier hielden we onze middagstop om te gaan lunchen. Bij het Landgasthaus Eggert. Beetje dure kaart volgens iedereen en met niet heel erg veel honger/trek namen we allemaal een kindermenu met schnitzel en saus, patat en rauwkost.

Daar weer door via Burgsteinfurt en Wettringen (waar we dus ook al eerder doorheen kwamen) zo richting Ohne, Bad Bentheim (waar we omheen reden), bij De Lutte de grens weer over om via een hele nieuwe nieuwbouwwijk gezien te hebben van Oldenzaal zo richting Deurningen, Hengelo en Borne te rijden waar we de A35 opreden, overgaand in de N35 zo weer richting Raalte.

We waren weer op tijd bij Zwakenberg waar we even een afzakkertje namen en na te kletsen.

Ben Bril, bedankt voor de mooie tocht en het voorrijden. Op mijn teller zijn er weer 354 mooie kilometers bijgekomen, op naar de volgende toer.

Lieve groet, Robert Steenbergen.

Meest recente berichten