Lange Toertrocht

10 juni 2018

Zondag 10 juni 2018

Op de kalender stond voor 10 juni een lange zondag-rit van 350 km. De weersverwachtingen waren goed, niet te warm en geen regen. Helaas waren meerdere RAM-leden een weekend met de motor op pad of zelfs een week naar de Alpen. Daarom was de opkomst wat minder, 8 motorrijders waren bij de start op de Domineeskamp aanwezig.
Klokslag half negen vertrokken we richten Holten waar we nog een stukje van de A1 meepakten en daarna gingen we binnendoor naar Goor en vandaar uit naar Neede waar ons een verrassing wachtte. De N315 was over een heel lang stuk afgesloten. Gelukkig was Ben Bankstel bij ons en hij wees ons snel de goede kant weer op zodat we via Eibergen en om Winterswijk heen in Kotten aankwamen voor de koffiestop (met appelgebak) bij café Schreurs.

Na de koffiestop ging Ben Bankstel weer huiswaarts want hij had ’s-middags nog een andere afspraak.
Met 7 motorrijders gingen we na nog een klein stukje langs de Duitse gereden te hebben “de paal” over om via diverse kleine gehuchtjes in de Plaats Nottuln (in de buurt van Munster) aan te komen voor de lunch-stop. Kort voor de lunchstop waren er nog wat problemen met de motor van Hans H maar al snel konden we weer verder rijden. Het lunch-adres was een Italiaans restaurant maar ook met veel Duitse gerechten op de kaart zoals Currywurst met Pommes en Flammkuchen. Slechts één van ons nam een Italiaans gerecht, de rest hield het bij de Duitse gerechten.

Na de lunch gingen we nog even tanken want dat is lekker goedkoop (€1,47,9 per liter) in Duitsland. Na de tankstop gingen we richting Coesfeld en Vreden waar we nog even stopten om een ijsje te eten of iets te drinken. Toen we weer verder wilden rijden bleek de motor van Hans H het helemaal te hebben begeven. De startmotor deed het wel maar de motor sloeg niet aan en wanneer de sleutel uit het contact werd gehaald bleven alle lampen toch nog op een laag pitje branden.
Van alles werd er geprobeerd, onnodige aansluitingen aan de accu zoals voor een accu-druppellader, de handvat verwarming, want die werd ook warm, enz. verwijderd maar niets hielp.
Tot Hans zich herinnerde dat bij de montage van een nieuw achterband de koffer verwijderd moest worden en deze aan de draad van het mistachterlicht dat op deze koffer gemonteerd was, bleef hangen.
Na wat gerommel aan de draad van het mistachterlicht kon de motor opeens weer gestart worden en konden we weer op weg. Omdat e.e.a. de nodige tijd gekost had werd besloten om het laatste stuk van de route maar via de kortste weg te rijden. Zo kwamen we omstreeks vijf uur weer in Raalte waar op het terras van Bistro Zwakenberg nog even werd nagepraat.

Frits ten Dam.

Meest recente berichten