Verslag Lange zondagtoertocht

14 juni 2015

De wekker ging zoals gewoonlijk ver op de achtergrond ergens, maar dit keer gelukkig niet voor weer zo’n lange dag in de auto. Het vooruit zicht, een mooie lange zondag tourrit van de Ram en met het ochtend zonnetje maakte het allemaal meer dan prima om zo vroeg op te staan! 08.00 s’morgers vertrek bij Hartolt Olie waar Henk net voor Tonny kwam aanrijden maakte het start groepje uit Heino op Dick na compleet. De twee heren konden niet wachten om richting Raalte te knallen, terwijl ik  zelf eerst nog via Dick ben gereden.

Vanuit daar richting Raalte waar al een mooi gezelschap van BMW rijders met een enkeling van een ander merk op ons stond te wachten! De strijd kon dus zeker beginnen. Aan begin van de route starten  we met 12 man sterk om de tocht van plus minus 350 km te gaan rijden. Onze eerste koffie stop werd een MC Donald restaurant, waardoor sommige heren niet alleen koffie maar zelfs complete burgers of kip-nuggets konden bestellen!Wachtend op de rokers onder ons stapten we na deze pauze weer op.

Langzamerhand kwamen gelukkig de mooie weggetjes gezien het eerste stuk alleen maar snelweg was. (Vooral rondom Teckelenburg was een mooie hellende  route!) Zelf heb ik me verbaasd over de weinige motorrijders die we tegen kwamen. Ondanks de vele mooie bochten daarzo! Als lunchpauze werd uitgeweken naar Mettingen waar een goed verzorgde lunch werd bereid. Hier vielen helaas al wel de eerste twee rijders van de groep af. Waardoor de BMW’s niet meer de overhand hadden in de club!

Zittend na de lunch terug op de motor, werd de route een paar keer verkeerd gekozen door onze voorrijder. Maar desondanks met de 370 kilometer op de klok was het zeker de moeite waard om mee te gaan! Theo en Dick hartelijk dank voor de mooie route!

Groet Thomas