Meiweekend 2018

27 mei 2018

Meiweekend 25 t/m 27 Mei

Op een frisse vrijdagochtend vertrokken we om 09:00 uur vanaf de Domineeskamp met bestemming Weserbergland. Ter hoogte van Oldenzaal de grens over en met gezwinde spoed naar ons eerste koffie en tankadres in Duitsland.
Daar werd weer eens bevestigd dat Mac Donalds sneller in patat bakken is dan in koffie zetten, waarbij opvallend was dat een enkeling bij de koffie al zin had in een Mac Chicken. Doorgereden richting Bielefeld waar voor ons twaalven buiten al een tafel klaar stond. Na het middagmaal bleek dat de motor van Emiel kennis gemaakt had met de bumper van een Duitse auto. De betreffende Duitser was zo druk met telefoneren dat hij ondanks piepende parkeersensoren niet meer op tijd kon remmen! Gelukkig bleek de schade mee te vallen, en konden we na lang wachten op de Polizei en nogmaals vele excuses van betreffende Duitser onze weg vervolgen.

Rond 18 uur die avond kwamen we iets later dan gepland dan toch aan bij ons overnachtingsadres Gasthaus Zur Fahre. Na het avondeten de gehele avond lekker buiten gezeten onder het genot van een aantal biertje en de mooie verhalen van vooral Dick Knopert.
De volgende ochtend vetrokken we voor een heerlijke bochtige route richting de Köterberg voor een koffiestop bovenop de berg, om daar te genieten van een bak koffie en een prachtig uitzicht.

Verder de hele dag genoten van het (warme) weer en het schitterende afwisselende landschap, goede wegen en weinig tot geen split of grind. Aan het eind van deze route was er voor de liefhebbers nog een korte wandeltocht naar de Hannoverschen Klippen, schijnt heel mooi te zijn maar daar was het mij veel te warm voor.

De derde dag werden de motoren weer bepakt voor de terugweg. Het afrekenen valt mij altijd mee in Duitsland na zo’n weekend, dergelijke overnachtingen met eten en drinken zouden in Nederland veel meer gekost hebben.
Wederom een stralende dag, de koffiepauze nu in een gemoedelijk Duits koffietentje met voor de liefhebbers natuurlijk gebak. Weer verder via een prachtige route richting Ahaus en rond de middag weer heerlijk geluncht bij een Gasthaus, voor de meesten Cola met Strammer Max.
Na een tankstop bij Ahaus verder over de snelweg richting Raalte en tot slot dit prachtige weekend gezamenlijk afgesloten bij Zwakenberg.

Met dank aan Frits ten Dam als voorrijden en reisleider, vrijwel foutloos gereden en super strak geregeld. Bedankt voor de gezelligheid allen en graag tot een volgende keer.

Groet Coen Bosch.

Meest recente berichten