Zonneschijntocht 2017

7 oktober 2017

Zonneschijntocht 7 oktober 2017

Het was de bedoeling dat de motorijders van de RAM als verkeersregelaars de Zonneschijntocht zouden gaan begeleiden.
Helaas, omdat het inzetten van verkeersregelaars nu via de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) aangevraagd moet worden en dit nogal problematisch is verlopen, is het niet gelukt tijdig de benodigde vergunningen van de gemeenten, waar we doorheen reden te, verkrijgen. Daarom is besloten om de route alleen aan te geven en het verkeer niet te regelen.
Omdat het op zaterdag meestal nogal rustig is op de weg leverde dit weinig problemen op, ook omdat de busje toch niet zo hard reden, om de passagiers goed de omgeving te laten bekijken.

Om half twee vertrok het hele gebeuren vanaf de Boeierstraat nabij de TCR, die meerdere busjes voor rolstoelen ter beschikking stelde.

De route liep vanuit Raalte over de Hogeweg naar de Elshof en vandaar via de Hagenvoorde en de Kappeweg naar Wijhe. In Wijhe reden we een stukje over de dijk met een prachtig uitzicht op de IJssel. Vanaf Wijhe ging het langs de Boerhaar binnendoor naar Wesepe en toen richting Heeten. Dan over de Oosterenkweg en Overkampsweg terug naar de Leeren Lampe in Raalte.
Daar was voor de ouderen weer als vanouds een leuk feest georganiseerd. En voor ons als motorrijders van de Ram was er koffie met gebak en een attentie in de vorm van een stuk gevulde speculaas.
Tijdens het koffiedrinken zagen we dat de eerste foto’s van de Zonneschijntocht al op Faceboek stonden. Tonny stond er wel heel goed op en dat leverde diverse “leuke” opmerkingen op.

Ondanks dat het inmiddels was gaan regenen waren er toch nog 6 motorrijders die de extra rit wilden gaan rijden. Deze ging over binnendoor wegen naar Nijverdal, Notter, een stuk langs de A35, Ypelo, achter Enter langs richting Markelo, Holten, Dijkerhoek, Okkenbroek en Heeten weer naar Raalte. Het was jammer de wegen nat en daardoor wat glibberig waren, maar toch hebben we de rit in een vlot tempo volbracht. Bij Zwakenberg nog even een kop koffie gedronken en daarmee zat de Zonneschijntocht 2017 er weer op.

Alle motorrijders bedankt voor jullie inzet, waardoor de Zonneschijntocht weer goed is verlopen.

Frits ten Dam.