Zonneschijntocht 2018

6 oktober 2018

Zonneschijntocht 6 Oktober 2018

De op zaterdag 6 oktober verreden Zonneschijntocht is weer als een zonnetje verlopen, dank zij de inzet van de Ram motorrijders. Zij hebben zich ingezet voor begeleiding en aanwijzingen geven van de route die was uitgezet door Frits ten Dam.
De route van 40 Km ging richting Haarle, Nieuw Heeten, Dijkerhoek, Okkenbroek, Heeten en terug over het mooie Schoonheten naar Raalte. Voor ons als Ram motorrijders werden er op de kruispunten en afslagen aanwijzingen gegeven voor de ongeveer 50 a 60 voertuigen die het vervoer verzorgden voor ouderen uit de gemeente Raalte, om hen een mooie middag te bezorgen door de omgeving. Na aankomst in Raalte bij de “Leeren Lampe” werden ze opgewacht door gezang van de Raalte Jongs, voor ons stond koffie met een heerlijke lekkernij klaar.

Na de koffie zijn wij nog een prachtige route gaan rijden met een lengte van 80 Kilometer richting Lochem. Doordat wij toch langs “Café Restaurant de Wippert” kwamen hebben wij daar even een korte pauze gehouden, waar de gehaktballen gretig werden genuttigd. Tijdens ons terras bezoek werden wij er op gewezen door een klant van “de Wippert” dat er een motor stond met de lichten nog aan…., tja…, en wanneer je dan weer wilt vertrekken en hij niet meer start….! Nu is het aandrukken van dit type motoren ons, binnen de Ram, niet vreemd…! John en Henk namen dit keer, met Dick op de motor de inzet, om het vertrouwde HD geluid weer uit de uitlaten te laten brommen. De route werd vervolgt en aangekomen binnen de gemeentelijke borden van Raalte, kon een ieder zijn eigen weg vervolgen naar huis, na een prachtige Oktober zaterdag.

Henk.